16.04.2013

TEN RENGİNE UYGUN TAKI SEÇİMLERİ


 Ten Rengine Uygun Takı Seçimi   moda
Taşıdığınız takıların kıyafetinizi en iyi şekilde tamamlaması için ten renginize en uygun takıları seçmeniz gerekir. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz. İşte birkaç püf noktası;
  • Kendinize en uygun takıları seçebilmek için öncelikle cilt tonunuzu bilmeniz gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken çok basit. Aydınlık bir alanda bileğinize bakın, eğer damarlarınız maviye yakınsa soğuk, eğer yeşile yakınsa sıcak cilt tonuna sahipsiniz demektir.
  • Eğer sıcak cilt tonuna sahipseniz altın, sarı, pembe, kırmızı gibi sıcak renk tonlarını tercih etmelisiniz. Özellikle altın size çok yakışır.  Elbette soğuk renk tonlarını da kullanabilirsiniz, fakat sıcak renk tonlarının size daha fazla yakıştığının farkında olun.
  • Soğuk cilt tonu ise sıcağın tam tersidir. Mavi, yeşil, gümüş gibi soğuk renk tonları size daha fazla yakışır. Yine bu sadece soğuk renkleri kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor fakat taşıdığınız takıların ten renginizi daha iyi yansıtmasını istiyorsanız soğuk renkleri tercih edin.
  • Eğer açık tenliyseniz çok parlak yada çok koyu takıların yerine daha soft tonları tercih etmeye özen gösterin. Daha koyu renkli takıları ise daha uygun bir zaman için saklayın.
  • Eğer oldukça koyu bir ten renginiz varsa parlak renkli takılar, özellikle neonlar size çok yakışacaktır. Hatta beyaz renkli takılar bile. Koyu renkli takılardan ise uzak durmalısınız, çünkü teninizin ne kadar koyu olduğuna dikkat çekecektir.
  • Saç renginiz de takı seçiminde etkilidir. Çok önemli bir rolü olmasa da özellikle kolye, küpe gibi saçınıza yakın duran takılarda buna dikkat edebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse saçınız koyu renk ise gümüş tonları size daha fazla yakışacak, eğer kızıl ise turkuaz renkli takılar saç renginizi belirginleştirecektir.

Tumblr_mjgiw0gebg1s1qudco1_500_large



1 yorum:

  1. açık tenliyim ve açık renkli küçük takıları severim genelde

    YanıtlaSil